Yurdunuseven: "Hz. Peygamber, bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir"

Mevlid Kandili vesilesiyle AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) ahlaki örnekliğine ve Mevlid Kandili'nin manevi değerlerine vurgu yaptığı bir mesaj yayımladı

Gündem 25.09.2023 14:33:12 0
Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajla dinî ve manevi bir öneme sahip olan bu özel gecenin anlamına dikkat çekti.

Yurdunuseven, mesajında Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) yaşayışı, hadisi şerifleri ve sünnetlerinin insanlığın aydınlık bir devri başlatmasına vesile olduğunu ifade etti.

Milletvekili Yurdunuseven, Mevlid Kandili'nin aile ve toplum içindeki akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendiren en değerli gecelerden biri olduğuna vurgu yaptı. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşrif ettiği gece olarak kutlanan Mevlid Kandili'nin, insanlığın kurtuluşuna açılan bir kapı olduğunu belirten Yurdunuseven, 

bu özel gecenin insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve barış mesajlarının en güçlü şekilde dile getirildiği bir zaman dilimi olduğuna işaret etti.

Yurdunuseven mesajında, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) ahlaki üstünlüğünü övgüyle dile getirerek, onun ahlaki değerlerini ve örnekliğini Kuran ahlakıyla özdeşleştirdi. 

İslam Alemi için önemli bir yol gösterici ve ilahi bir nur olan Peygamber Efendimiz'in doğumu, insanlık tarihindeki en önemli hadiselerden biri olarak kabul edildi. 

Yurdunuseven, "Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir." ifadeleriyle bu anlamlı gecenin özel bir değeri olduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Yurdunuseven, mesajında Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) ahlaki öğretilerine vurgu yaparak, insanların onun öğretilerini öğrenip hayatlarına rehber edinmeleri gerektiğini belirtti. 

Onun sevgisine ve şefkatine layık olmaya çalışmanın önemine değinen Yurdunuseven, onun temsil ettiği değerlerin, insanların birbirine hoşgörü, af ve merhametle yaklaşmasını önerdi.

Milletvekili Yurdunuseven, Mevlid Kandili vesilesiyle, İslam Alemi üzerinde oynanan olumsuz oyunların sona ermesini ve devletlerin bekasının güçlenmesini içten dileklerle ifade etti. 

Mesajında Peygamber Efendimiz'in öğretilerinde yer alan iyilik, merhamet, adalet ve yardımlaşma gibi değerlerin önemini vurgulayan Yurdunuseven, onun örnek ahlakının günümüzde de yaşamamız gereken bir rehber olduğunu belirtti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Mevlid #Kandil #KandilGecesi #MevlidKandili


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °