Yüz Binlerce Kişi Filistin Direnişine Destek Mitinginde Buluştu

İstanbul'da, Saadet Partisi'nin öncülüğünde düzenlenen "Özgür Filistin Mitingi"ne yüz binlerce kişi katıldı. Mitingde Filistin direnişi desteklendi ve İsrail'in zulmüne tepki gösterildi

Gündem 16.10.2023 11:16:31 0
Yüz Binlerce Kişi Filistin Direnişine Destek Mitinginde Buluştu

İstanbul'da, Saadet Partisi tarafından öncülük edilen "Özgür Filistin Mitingi"ne yüz binlerce kişi katıldı. Miting, Filistin direnişini desteklemek ve İsrail'in zulmüne tepki göstermek amacıyla düzenlendi.

Mitingde katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Merhum Erbakan Hocamız, 'Kudüs coğrafi bir mesele değil, imani bir meseledir' demişti. 

Biz inancımızın gereği olarak buradayız. Siz de bunu teyit etmek için buradasınız" dedi.

Mitingde, Filistin direnişine destek vermek ve İsrail'in yıllardır Filistin'de uyguladığı sistematik işgale dikkat çekildi. Ayrıca, Batı dünyasının iki yüzlü siyasetine vurgu yapıldı.

Mitingde birçok sanatçının ezgileri, marşları ve şarkılarıyla heyecan katarken, video gösterimiyle İsrail'in Filistin'deki işgal politikaları anlatıldı. 

Aksa Tufa’nı operasyonun temsilcisi Hamas’a destek sloganları da atıldı.

Katılımcılar arasında, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze Hükümeti Genel Sekreteri Dr. Kamal Aboun, ve Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa gibi birçok önemli isim bulunuyordu.

Miting, Filistin direnişi ve Mescid-i Aksa için bir araya gelen yüz binlerce kişinin dayanışma ve destek mesajlarıyla son buldu. 

Katılımcılar, Filistin Davası'nın insanlık için bir dava olduğunu vurguladılar ve İsrail'in zulmüne karşı tepkilerini yüksek sesle dile getirdiler.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, mitingin önemine vurgu yaparak, Filistin meselesinin tüm Türkiye'nin meselesi olduğunu belirtti. 

Mitingde yapılan konuşmalarda, Filistin direnişinin desteklenmesi ve İsrail'in zulmünün kınanması gerektiği vurgulandı.

#İstanbul #Miting #ÖzgürFilistin #Filistin #İsrail #Saadet


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °