"Yüzde 2 Barajından 300 Lira Kar Ettirenlerin Açtığı Zarar 8-10 Bin Liradır"

"Yüzde 2 Barajından 300 Lira Kar Ettirenlerin Açtığı Zarar 8-10 Bin Liradır"

Gündem 6.07.2023 14:16:41 0

Yeni Sendika, Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının kamu görevlileri sendikası olarak, memur maaş zamlarına tepki gösterdi. 

Yapılan açıklamalarda, hükümet tarafından açıklanan zam oranlarının beklentileri karşılamadığı ve memuriyetin neredeyse sona erdiği ifade edildi. 

Yeni Sendika Afyonkarahisar İl Temsilcisi Osman Aktaş, yetkili sendikaları eleştirerek, açıklanan zamların gerçeklerden uzak olduğunu belirtti.

Aktaş, yapılan maaş zamlarının yaşamın gerçeklerinden uzak olduğunu ifade ederek, büyük bir kısmının taban aylığa yansımayan seyyanen zamdan oluştuğunu belirtti. 

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri, ek ödemeleri ve teşvik ödemelerinde beklenen artışın gerçekleşmediğini vurgulayan Aktaş, yetkili sendikaların yetersizliği ve işgüzarlığı nedeniyle memuriyetin olumsuz etkilendiğini ifade etti. 

Aktaş, yetkili sendikaların hükümetle doğru bir şekilde diyalog kuramadığını ve memurun haklarını koruyamadığını dile getirdi.

Yeni Sendika Afyonkarahisar İl Temsilcisi Osman Aktaş, yetkili memur sendikalarını sorumlu tutarak, memurların geleceğinin bu sendikalar tarafından karartıldığını söyledi. 

Aktaş, sendikaların hükümete karşı yeterli duruşu sergilemediğini ve memurun sorunlarını etkili bir şekilde aktaramadığını ifade etti. 

İşçi sendikalarının ise önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Aktaş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yetkili sendikalardan istifa etmeye çağırdı.

Ayrıca, "yüzde 2 barajı" olarak bilinen düzenleme konusunda da eleştirilerde bulunan Aktaş, yetkili sendikanın bu uygulamayı Anayasa'ya aykırı bir şekilde hayata geçirdiğini belirtti. 

Aktaş, memur maaşları için aynı çabayı göstermeyen sendikaların çalışanları yanılttığını ve ciddi kayıplara neden olduğunu ifade etti. 

Seyyanen zamın taban aylığa yansıtılmamasının memurların emekli aylıkları ve tazminatlarında önemli hak kayıplarına yol açacağını dile getiren Aktaş, yetkili sendikaların üyelerine zarar verdiğini vurguladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °