"Zam gelmesi durumunda bu fiyatlar yetersiz kalacaktır"

Buğday ve Arpa alım fiyatlarının belirlenmesinin ardından Afyonkarahisar Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Toptaş Beyaz Belge Haber'e konuştu

Gündem 7.06.2023 14:10:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından önemli bir açıklama yaptı. Afyonlu çiftçileri de yakından ilgilendiren bu açıklamada, 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarının belirlendiği, çiftçilere yönelik desteklerin süreceği vurgulandı.

Konuyla ilgili Beyaz Belge Haber ile röportaj gerçekleştiren Afyonkarahisar Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş sorulara yanıt verdi.

Toptaş, yapılan açıklamanın ardından belirlenen buğday ve arpa alım fiyatlarını değerlendirdi. "Bu fiyatlar çiftçiler açısından gayet uygun ve güzel." şeklinde konuşan Toptaş, ancak girdi maliyetlerindeki olası artışlara dikkat çekti. 

Gübre, mazot gibi girdilerde zam gelmesi durumunda bu fiyatların yetersiz kalabileceğini ve çiftçilerin kar edemeyeceğini belirtti.

Dün yapılan açıklamanın ardından konuşan Toptaş, buğday ve arpa alım fiyatlarındaki gelişmeler, çiftçilerin geleceği ve karlılığı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Afyonkarahisar Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş konuşmasına, “Zamlar gelirse bu fiyatlar yetersiz kalacaktır. Zamla birlikte üreticilere sunulan bu fiyatlar eriyip gidecektir. Gübreye ve mazota gelecek zam olursa belirlenen bu fiyatların çiftçiye bir faydası olmaz.” diyerek son verdi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °