Gözden Kaçırmayın

ÇOBANLAR’DA AK GENÇLİKTEN GÖVDE GÖSTERİSİÇOBANLAR’DA AK GENÇLİKTEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Köksal, Kılıçdaroğlu ile çalışmanın çok güzel olduğunu belirterek, "Adı hiçbir zaman yolsuzluklarla, hırsızlıklarla, ahlaksızlıklarla anılmayan bir insan" ifadesini kullandı.

"Kemal Bey ile çalışmak çok güzeldi"

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında görev yaptığı dönemleri değerlendiren Köksal, eski genel başkanlar hakkında konuşarak yeni yönetimle çalışma ortamı bulamadığını belirtti. Köksal, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Baykal'ın, Kemal Bey'in ve Özgür Bey döneminde çalıştım. Kemal Bey ile çalışmak çok güzeldi. Adı hiçbir zaman yolsuzluklarla, hırsızlıklarla, ahlaksızlıklarla anılmayan bir insan. Kurultaydan sonra Özgür Özel'in genel başkan olmasıyla yeni bir devir başladı. Genel başkan olarak çalışacağımızı söyledik. Fakat çok sağlıklı çalışamadık. Özgür Özel'in çalışmak istediği başka bir ekip var."

"Siyasi olarak yalnız hissediyordum çünkü İmamoğlu'nun partiden kovduğu birisisiniz"

Adaylık sürecinde genel merkez tarafından yalnız bırakıldığını ve seçim döneminde kendisine yönelik karalama kampanyaları yürütüldüğünü öne süren Köksal, AK Parti'ye geçiş gerekçelerini şu sözlerle aktardı: "Kılıçdaroğlu'nu desteklediğimiz için tabii çok uyum sağlanamadı. Benim bu arada Afyonkarahisar belediye başkan adaylığım gündeme geldi. Biraz da şöyle herhalde, o dönem grup başkanvekilliğinden de ayrılmayınca aday olursam, koltuk boşalır diye düşünüldü. Aday oldum ancak kazanacağıma ben inanıyordum ama genel merkezin bu noktada inancı yoktu. Hatta CHP'ye yakın kanallarda 'Kazanamaz %5 oy alır, kendini ne zannediyor da İmamoğlu'na kafa tutuyor' gibi başladılar seçimi kazanmamam yönünde propagandaya. Geldim, seçime girdim, Afyonkarahisar'daki hemşerilerimizin oylarıyla seçildim, kazandım. Siyasi olarak kendimi yalnız hissediyordum çünkü İmamoğlu'nun partiden kovduğu birisisiniz ve parti onu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmiş. Bu durumda tamamen yalnız kalmıştım. Onun için yani zaten bağımsız gibi hissettiğim için CHP'den ayrılıp memleketimin öncelikleri ve vefasını her zaman takdir ettiğim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la siyaset yapmak için AK Parti'ye katıldım."

"CHP'de bel altı siyaset yapılıyor"

Siyasi kulvar değiştirmesinin ardından eski partisinden kendisine yönelik ağır ithamlar geldiğini savunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, şunları kaydetti:"En çok zaten üzüldüğüm nokta bu. Siz hangi siyasi partide ya da hangi görüşte olursanız olun, bir kadının bu şekilde namusuna iftira atılmasına, bel altı siyaset yapılmasına hayatım boyunca karşı durdum. Örnekleri var geçmişte. Ben yıllarca AK Parti'nin karşısında siyaset yaptım ama AK Parti'den böyle bir şey görmedim. Ama bugün AK Parti'ye geçince ne yazık ki karşı taraftan bel altı siyaseti görüyorum. Bu beni çok üzdü."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı yaklaşık bir saatlik görüşmenin detaylarını paylaşan Köksal, gördüğü kabulden duyduğu memnuniyeti şu kelimelerle ifade etti:"Bana bir kere çok yakın, çok sıcak, çok samimi yaklaştı, babacan davrandı. Bu beni çok mutlu etti ve şaşırttı. Onun karşısında siyaset yapmış biri olarak bu kadar yakın davranmasına, sıcak davranmasına çok sevindim. Memleketimle, genel siyasetle ilgili uzun uzun konuştuk. Memleketime hizmet noktasında beni destekleyeceğini, arkamızda duracağını söylemesi beni çok mutlu etti. Çünkü benim istediğim bu. Bir de kadın siyasetçilere her zaman destek oluyor. Bu da çok değerli benim için. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde de inşallah Afyon'a güzel hizmetler yapacağız. Cumhurbaşkanımızla bir saate yakın konuştum. Ben anlattım zaten bütün durumumuzu, geçmişi. Gelecekte Afyonken planladıklarımızı. O da çok memnun oldu. Bundan sonra huzur içinde çalışmak en büyük temennim."

Mutlak butlan yorumu: "Türk yargısı bir karar verdi"

Burcu Köksal, son dönemde kamuoyunun gündeminde yer alan ve CHP hakkında verilen "mutlak butlan" kararına ilişkin sorulan bir soruya ise yargı kararlarına saygı duyulması gerektiği vurgusuyla yanıt verdi:"Ben AK Parti'yi temsil eden bir belediye başkanıyım. Bundan dolayı CHP'ye yönelik mutlak butlan kararı hakkında siyasi yorum yapmam doğru olmaz. Ancak şunu söyleyebilirim, Türk yargısı bir karar verdi. Bu karara herkesin saygı duyması ve uyması gerekiyor."