Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor

Afyonkarahisar'da düzenlenecek olan ikinci "Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali" 29 Ekim'in yüzüncü yıl kutlamaları çerçevesinde "29 Ekim'den 15 Temmuz'a Zor Zamanda Direnmek" temasıyla gerçekleşecek

Gündem 21.10.2023 09:37:16 0
Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor

Afyonkarahisar'da ikincisi düzenlenecek olan "Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali," 24-27 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Festival, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Cumhuriyet'in 100. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Festivalin teması bu yıl "29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek" olarak belirlendi. 

Bu temayla, Türk milletinin tarihi direniş ve bağımsızlık mücadelesine odaklanılacak. 

Festivalin bu anlamlı teması, Büyük Taarruz'un ruhunu anlamayı ve şehitlerin anısına saygıyı vurguluyor.

Festivalin düzenleme kurulu, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğindeki Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda çalışıyor. 

Ayrıca, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de festivalin gerçekleşmesine destek veriyor.

Festival, 2.876 filmin başvurduğu, 122 ülkeden katılımcıların buluşma noktası olacak. 

Seçici kurulun başkanlığını Sevda Dursun yaparken, festival danışmanlığını Hilal Çelenk üstleniyor. 

Ayrıca, festival düzenleme kurulunda Baran Mayda görev alıyor. Jüri üyeleri ise Şükrü Sim, Özcan Demir, Can Nergiz, Çiçek Dilligil, Kerim Ayyıldız, Hamid Coşkun, Haluk Özenç, Nesrin Kula Demir ve Yavuz Özer gibi tanınmış sinema profesyonellerinden oluşuyor.

Festival, 24 Ekim Salı günü saat 14:00'te Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde Ahmet Yenilmez'in "AKİF" isimli tiyatro gösterimiyle başlayacak. 

Gösteriler ve söyleşiler 25-26 Ekim tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde devam edecek. 

Festivalin kapanışı ise 27 Ekim Cuma günü saat 20:00'de Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak olan ödül töreni ile gerçekleşecek. 

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Festival #Sinema #Kısafilm #BüyükTaarruz


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °