Gözden Kaçırmayın
Afyonkarahisar’da Jandarmadan Şafak Operasyonu: 66 Firari YakalandıTÜBİTAK Türkiye Birincilerinden Valilik Ziyareti: Afyonkarahisar’a Büyük Gurur
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri’nde Coğrafya başlığı altında Türkiye birinciliği elde eden Liseli gençler, Vali Dr. Naci Aktaş tarafından kabul edildi. Ata tohumlarının korunmasına yönelik hazırladıkları projeyle dereceye giren öğrenciler takdir topladı.
- TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri kapsamında Coğrafya alanında önemli bir başarıya imza atan Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Melih Eren Kaya ve Şahin Demir ile danışman öğretmenleri Aliye Bozok, Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Elde edilen Türkiye birinciliği derecesi kentte büyük memnuniyet yaratırken, heyet kabulde yürüttükleri çalışma ve proje detayları hakkında bilgilendirmede bulundu.
"ATA TOHUMU KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İÇİN DEDEDEN TORUNA SÜRDÜRÜLEBİLİR UYGULAMALAR"
Türkiye finallerinde birinci seçilen çalışma, Doğal Miras ve Doğal Kaynaklar alanında hazırlanan projeler arasında öne çıktı. Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Melih Eren Kaya ve Şahin Demir, öğretmenleri Aliye Bozok rehberliğinde "Ata Tohumu Kültürünü Yaşatmak İçin Dededen Toruna Sürdürülebilir Uygulamalar: Köyler Örneği" başlığıyla yürüttükleri bilimsel çalışmayı başarıyla tamamladı.
Projeyle birlikte yerel tarımsal biyoçeşitliliğin korunması hedeflenirken, aynı zamanda ata tohumlarının gelecek kuşaklara aktarılması konusunda somut saha verileri ve uygulama modelleri ortaya konuldu. Kuşaklar arası kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sağlayan bu bilimsel çalışma, jüri değerlendirmelerinin ardından Coğrafya kategorisinde Türkiye birinciliği ödülüne layık görüldü.
VALİ DR. NACİ AKTAŞ'TAN TEBRİK VE BAŞARI DİLEĞİ
Ziyaret esnasında genç araştırmacılar ve danışman öğretmenleriyle bir süre sohbet eden Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, bilimsel süreçte elde edilen bu derecenin il adına gurur verici olduğunu vurguladı.
Vali Dr. Naci Aktaş, 57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri’nde Coğrafya başlığında Doğal Miras ve Doğal Kaynaklar alanında birinci olarak Afyonkarahisar'a büyük bir gurur yaşatan Melih Eren Kaya, Şahin Demir ve öğretmenleri Aliye Bozok'u tebrik etti. Ziyaret, Valimiz Dr. Naci Aktaş'ın başarılarının devam etmesi yönündeki temennileri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.


Yorumlar
Yorum Yap